Компанія Ariel анонсувала проєкт електричного багі E-Nomad

Компанія Ariel анонсувала проєкт електричного багі E-Nomad

28 серпня 2024
0

Британська компанія Ariel Motor, яка з 1991 року будує оригінальні спорткари, представила проект електромобіля. В основі конструкції - баггі Nomad 2, представлений двома місяцями раніше.

E-Nomad змінив турбований 2,3-літровий двигун EcoBoost від Ford на силову установку з нульовими викидами. Електромотор Borg Warner eDM видає 210 кВт/286 к.с. потужності і 490 Нм крутного моменту. Він працює в парі з електричною трансмісією Cascadia Motion IDM90 і має привід на задні колеса. Вага електричного баггі всього 896 кг. За твердженням творців, динаміка електрокара еквівалентна версії з ДВЗ - спринт від 0 до 96 км/год займає всього 3,4 секунди.

E-Nomad оснащений новою ABS і системою рекуперативного гальмування. Енергія для електромотора надходить від батареї Rockfort Engineering ємністю 41 кВтг, яка була розроблена спеціально для E-Nomad. Акумулятор важить 300 кг і оснащений вбудованими системами охолодження та обігріву. Він може заряджатися на швидкісних станціях постійного струму від 20 до 80% ємності менш ніж за 25 хвилин. Запас ходу досягає 240 км.

Зовні E-Nomad відрізняється від свого аналога з ДВЗ наявністю даху і кузовних панелей з перероблюваного біокомпозитного матеріалу на основі лляного волокна. Вони розроблені Bamd Composites, на 9% легші за карбонові, а їхнє виробництво потребує на 73% менше викидів CO2. Крім того, наявність кузовних панелей дала змогу на 30% знизити опір повітрю порівняно з Nomad 2.

Концепт Ariel E-Nomad офіційно дебютує на виставці Cenex Expo 2024 4 вересня і має продовжити випробування. Повідомляється, що серійна версія вийде на ринок у 2026 році. За попередніми даними, ціна електромобіля буде приблизно на 10 тисяч фунтів дорожчою за бензиновий Nomad 2, який коштує у Великій Британії від 67992 фунтів ($90 тисяч).

Джерело: Авто Центр
Фото: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація