Армія США придбала 1014-сильний електрокар GMC Hummer EV

Армія США придбала 1014-сильний електрокар GMC Hummer EV

25 липня 2022
0

Армія США придбала перший електрокар GMC Hummer EV, стверджує Detroit Free Press. Американське міністерство оборони уклало контракт із «дочкою» General Motors - фірмою GM Defense. Прес-секретар цієї компанії підтвердила, що військові заплатили за один 1014-сильний суперпікап Hummer EV, і постачання очікується не пізніше 31 серпня. Скільки бюджету США обійшлася новинка не уточнюється, але роздрібна ціна «батарейного» вантажівки - від 108 700 доларів.

У GM Defense наголосили, що намагаються допомогти партнерам з уряду та оборонного сектора перейти на електромобілі. Поступова відмова від держзакупівель транспорту на викопному паливі вже анонсована президентом Байденом, і хоча для військових машин передбачені винятки, у Міноборони США вирішили розпочати підготовку до можливого переоснащення.

У General Motors не приховують, що Hummer EV було обрано, щоб армія США могла оцінити можливості подібної техніки в екстремальних умовах. У заявці чесно зазначено, що поки що влада не ставить собі за мету відмовитися від бензинових і дизельних позашляховиків, а акумуляторний пікап потрібен «для аналізу інформації та демонстрації уряду».

Військові вважають, що електричний пікап дозволить знизити залежність армії від викопного палива, а автомобіль можна буде використовувати як пересувний акумулятор для «ефективної генерації, зберігання та розподілу енергії для потреб армії».

Оскільки позашляховики та пікапи Hummer прославилися саме як армійський транспорт, служба електричного наступника моделі у Міноброні США є символічною. Однак доцільність держзакупівлі розкішної «вантажівки» потужністю понад 1000 кінських сил за майже 110 тисяч доларів сумнівна, особливо на тлі багаторічної черги на модель з боку приватних клієнтів.

Джерело: Detroit Free Press

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація