Aston Martin прикрасив V12 Speedster у стилі «Top Gun»

Aston Martin прикрасив V12 Speedster у стилі «Top Gun»

09 липня 2022
0

Компанія Aston Martin та кіностудія Paramount Pictures представили особливу версію родстера V12 Speedster, присвячену фільму «Топ Ган: Меверік». Суперкар відрізняється синіми акцентами на кузові та колесах, наклейками у вигляді силуетів винищувачів та гоночними шоломами, які розфарбовані у кольори шолома головного героя фільму, Піта Мітчелла. Вартість машини не повідомляється. 

Баркетта Aston Martin V12 Speedster вийде у кількості 88 штук. Всі отримають адаптивну підвіску, вуглецеві гальма і бітурбомотор V12 5.2 з віддачею 700 кінських сил і 753 Нм крутного моменту.

Перший екземпляр машини був пофарбований у схему кольорів F/A-18, що наслідує відтінок палубного винищувача McDonnell Douglas F/A-18 Hornet. Потім британці показали суперкар у лівреї DBR1, а зараз знову повернулися до тематики літаків.

Представлений напередодні V12 Speedster Top Gun: Maverick Specification, як видно з назви, присвячений виходу фільму «Топ Ган: Меверік». Такий спідстер відрізняється, як вже писалося вище, синіми акцентами на кузові та колесах, наклейками із силуетами винищувачів на передніх крилах та написом «Capt. Pete Michell Maverick» (головний герой фільму) на водійських дверях.

Під прозорими кришками обтікачів можна побачити шоломи, розфарбовані кольорами шолома Піта Мітчелла. Ціна, як завжди, не називається, але вона безумовно буде вищою за початкові 765 тисяч фунтів стерлінгів.

V12 Speedster - прямий конкурент своїх «близнюків» Ferrari Monza SP1/SP2 та McLaren Elva. Конструктивно баркетта є поєднанням елементів платформ DB11 і DBS Superleggera, прикритих вуглепластиковим кузовом. Підвіска спереду - на подвійних поперечних важелях, ззаду використовується багатоважіль.

Кокпіт виконаний з вуглепластику, алюмінію, натуральної шкіри, хрому та навіть роздрукованої на 3D-принтері гуми. Незвичайні деталі - масивна карбонова балка, що розділяє крісла водія та пасажира, та знімна сумка на місці ящика для рукавичок.

Джерело: Aston Martin

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація