Ательє ABT Sportsline представило 500-сильний Audi RS 3

Ательє ABT Sportsline представило 500-сильний Audi RS 3

08 липня 2022
0

Ательє ABT Sportsline представило лімітовану версію Audi RS 3 із 500-сильним двигуном. Хетчбек RS3-R Sportback отримав топовий комплект підвищення потужності ABT Power R, нові колеса, обвіс з вуглеволокна та нові компоненти підвіски. Режими роботи його силової установки можна вибирати прямо зі смартфона через фірмовий додаток myABT. Крім того, через нього можна зрушити обмежувач швидкості з 250 до 300 кілометрів на годину.

Нинішній Audi RS 3 оснащений п'ятициліндровим двигуном 2.5, який видає 400 кінських сил і 500 Нм моменту. За бажання можна отримати і 500, але для цього доведеться звернутися до Manhart або ABT Sportsline.

Програму тюнінгу для «ересок» ательє з Вуппертале показало минулого місяця, а сімейна фірма з Кемптена тільки зараз. Причому, крім збільшення потужності, на RS 3 пероблять підвіску, зрушать обмежувач швидкості до 300 кілометрів на годину і встановлять ковані колеса діаметром 20 дюймів.

На виході вийде ексклюзивна модель ABT RS3-R Sportback з обмеженим 200 екземплярами тиражем. Хетчбек оснащений фірмовим блоком керування двигуном ABT, більш продуктивним інтеркулером та роздвоєною випускною системою з 95-міліметровими матовими чорними патрубками.

Двигун видає 500 сил та 600 Нм моменту, дозволяв прискорювати до «сотні» за 3,3 секунди замість 3,8. Доступно кілька режимів руху. Перемикатися між ними можна через програму myABT, доступну для смартфонів на iOS та Android.

До того ж на RS3-R Sportback стоять нові пружини та посилені стабілізатори поперечної стійкості. Окремо пропонуються гвинтові стійки з регулюванням рівнів стиснення та відбою та заниженням на 20-40 міліметрів. Також на хетчбек встановлюють аеродинамічний обвіс з «видимого» вуглепластику під глянсовим лаком і 20-дюймові колеса ABT High Performance, взуті в шини Goodyear Eagle F1 SuperSport R розмірністю 245/30 R20.

Джерело: ABT Sportsline

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація