Audi готують надпотужний сімейний гібрид

Audi готують надпотужний сімейний гібрид

05 серпня 2022
0

Спортивний універсал Audi RS6 Avant шостого покоління стане гібридом, що підзаряджається. Про це заявив керівник дослідницького відділення компанії Штефан Рейл у коментарі сайту Wheels.

Новий Audi RS6 має з'явитися у 2025 чи 2026 році. Спортивну версію сімейного універсала A6 Avant вирішили не знімати з виробництва, навіть незважаючи на запровадження суворих еконорм Євро-7. Однак єдиний спосіб вписатися в нові стандарти - це електрифікація.

Варто зазначити, що нинішній Audi RS6 вже оснащений 4,0-літровим бензиновим V8 твін-турбо та 48-вольтною «помірною» гібридною установкою. Його наступник піде ще далі та стане повноцінним гібридом.

Характеристики Audi RS6 нового покоління поки що не розголошують. Швидше за все, розробникам доведеться відмовитись від великого V8 - його замінить шестициліндровий або навіть чотирициліндровий мотор, як у новому Mercedes-AMG C63. Однак у будь-якому випадку новий Audi RS6 стане потужнішим. Нагадаємо, що віддача нинішньої моделі становить 600 к.с.

За словами Штефана Рейла, гібридизація надасть нові можливості. Наприклад, універсал Audi RS6 зможе пересуватися на електротязі, що дуже доречно під час повсякденної їзди по місту. Батарея гібрида напевно дещо зменшить об'єм багажника, але універсал залишиться просторим і містким.

Разом із тим представник Audi зазначив, що нова модель 2025 року стане останнім RS6 з бензиновим мотором. Її наступник буде вже електромобілем.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація