Audi готує електричний купе-кросовер Q6 e-tron Sportback

Audi готує електричний купе-кросовер Q6 e-tron Sportback

08 червня 2024
0

Купе-кросовери стають все популярнішими на світовому ринку, а автовиробники, переважно преміальні, прагнуть наситити свої модельні лінійки такими автомобілями.

Найближчою новинкою у цьому сегменті від Audi має стати крос-купе під назвою Q6 e-tron Sportback. Машина буде купеподібним електричним SUV, який з'явиться у продажу на рубежі кінця 2024 - початку 2025 року. Як може виглядати такий автомобіль, показали дизайнери порталу Motor1, що опублікували перші рендери серійного Q6 e-tron Sportback.

На думку художників, машині дістануться вузькі горизонтальні фари та повітрозабірники, встановлені в тих же місцях, що й у простого Q6 e-tron. Але при цьому корма машини отримає більш похилу лінію, ніж у класичного SUV, а заднє скло плавно переходитиме в кришку багажника.

Очікується, що довжина кросовера досягне 4,8 метра, додавши кілька сантиметрів до звичайного Q6 e-tron. Боковини автомобіля також зміняться, обзавівшись кількома виштамповками, що надають профілю батарейного SUV спортивний зовнішній вигляд.

Щодо інтер'єру, то в ньому якихось кардинальних змін чекати не варто, принаймні з погляду розташування основних систем. При цьому похилий дах майже напевно зменшить об'єм багажного відділення, який може впасти нижче 526 літрів.

В основу крос-купе ляже платформа PPE, на якій створений звичайний Q6. Машину продаватимуть як у повнопривідній, так і у задньопривідній версіях з батареями ємністю 79 кВт.год та 95 кВт.год, а також електромоторами з вихідною потужністю від 326 до 516 кінських сил.

У продаж новинка надійде у перші місяці 2025 року.

Джерело: Daily-Motor
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація