Audi готує «сюрприз» перед відставкою R8

Audi готує «сюрприз» перед відставкою R8

11 вересня 2023
0

Суперкар Audi R8 йде у відставку. Але перш ніж це станеться, німецька компанія пообіцяла влаштувати якийсь «сюрприз». У Мережі з'явився натяк на нього - Audi поширила зображення R8 з мотором V10 у гоночній лівреї та пообіцяла розкрити всі карти до середини вересня. Автовиробник обіцяє щось несподіване для шанувальників суперкара і заявляє, що «буде щось особливе для останнього кола R8».

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Audi USA (@audi)

Анонс «сюрпризу» перед прощанням із моделлю супроводжується фотографіями Audi R8 Performance із лівреєю, що складається з червоних, чорних та сірих графічних елементів. Можна також розглянути маленьке антикрило на кормі. За однією з версій, бренд готує лімітовану серію машин з особливим декором, за іншою Audi розраховує встановити рекорд на гоночній трасі перед тим, як остаточно відправить R8 у відставку.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Audi USA (@audi)

2023 стане для моделі останнім. R8, яка є на ринку з 2007 року, всього раз змінила покоління - це сталося в 2015 році. Нинішнього року виробництво суперкара згорнуть, і деякий час у нього не буде наступника: його поява очікується лише 2025-го. Зрозуміло, це буде електрокар, причому його планується побудувати на платформі Porsche. За основу візьмуть або архітектуру SSP Sport від Taycan і E-Tron GT наступного покоління, або нову «візок» від електричного 718 EV. З чуток, електричний спадкоємець R8 стане найпотужнішою серійною моделлю в історії Audi.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Audi USA (@audi)

Audi в минулому робила невдалу спробу електрифікувати R8. У 2015 році дебютував R8 e?tron, і всього через півтора роки виробництво моделі згорнули - на той час було продано менше сотні машин. Провал електрокара на ринку пов'язують із «непідйомною» ціною 1 мільйон євро. Після цієї невдачі представники Audi заявили, що компанія більше не планує випускати електричну версію R8, доки технологія створення акумуляторних батарей не стане доступною.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація