Audi має намір відмовитись від Q8 e-tron

Audi має намір відмовитись від Q8 e-tron

10 липня 2024
3

Через низький попит Audi планує достроково припинити виробництво Q8 e-tron і Q8 Sportback e-tron. Компанія також хоче реструктуризувати завод у Брюсселі, що займався виробництвом електричного кросовера, проте, за повідомленнями інсайдерів, він може бути закритий.

Як передає Carscoops, компанія підтвердила, що розглядає дострокове припинення виробництва. Як заявляє Audi - цей крок є результатом «глобального зниження замовлень клієнтів у сегменті електромобілів класу люкс».

До того ж на зниження попиту на електричний кросовер суттєво вплинув менший Q6 e-tron, адже він сучасніший та пропонує більший запас ходу, ніж Q8 e-tron. Автовиробник також заявив, що на заводі в Брюсселі, існують «давні структурні проблеми».Йдеться про високі витрати на логістику та невдале розташування заводу поблизу центру міста.

«Компанія почала процес консультацій відповідно до бельгійського законодавства з питання реструктуризації заводу. У цьому процесі керівництво обговорює рішення для подальших дій разом із відповідальними соціальними партнерами. Це також може включати припинення діяльності, якщо альтернативи не буде знайдено», - йдеться у заяві Audi Brussels.

Однак, попри те, що створюється враження, ніби компанія вирішила припинити випуск Q8 e-tron і закрити фабрику, генеральний директор Audi Brussels Фолькер Германн підкреслив: «Оголошення не означає, що рішення було прийнято».

Джерело: 24tv.ua
Фото: Audi

Обговорення новини

No Mercy  

Так в Ауді забиралися ж повністю переходити на виробництво електромобілів вже з 2030 року. А тут вже зниження попиту...

+3-8ВІДПОВІСТИ  
RaMoNVicious  

No Mercy, трохи змінилися плани. ДВЗ поки нікуди не дівається.

+3-5ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

RaMoNVicious, я від початку казав, що це не реально, при нинішніх технологіях замінити повністю ДВЗ на електрички)

+3-6ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація