Audi відмовляється від числових позначень своїх автомобілів

Audi відмовляється від числових позначень своїх автомобілів

24 березня 2024
0

Audi має намір відмовитися від своєї поточної стратегії найменування силових агрегатів, що покладе край системі, яка використовує цифри, що нечітко асоціюються з вихідною потужністю.

Стратегія використання цифр буде повністю скасована, починаючи з нового позашляховика Q6 e-tron. Поетапний процес відмови від цифр розпочався із запуском Q8 e-tron, але, хоча флагманський електричний позашляховик бренду не має цифр на кришці багажника, вони все ще зустрічаються в ціновій політиці та в матеріалах для преси.

Флоріан Хаузер, керівник відділу продажів і маркетингу продукції Audi для акумуляторних електромобілів, пояснив Auto Express, що в майбутньому бренд зосередиться на тому, щоб спростити життя своїм клієнтам.

«Коли ми говоримо про простоту, ми не просто говоримо про опції та процес конфігурації [на відміну від старих моделей Audi, Q6 має лише кілька пакетів опцій на вибір], ми дійсно думаємо про те, щоб отримати максимально компактну лінійку двигунів для Q6, яка, як і раніше, враховує вимоги наших клієнтів».

З меншою кількістю силових агрегатів на вибір, Audi зможе спростити структуру назв свого модельного ряду на основі кількості ведучих коліс і вибору однієї або двох потужностей, при цьому звичайна повнопривідна версія Q6 буде називатися просто «quattro», як і раніше.

«А якщо це спортивна модель з quattro, то це SQ6», - каже Хаузер. «Якщо ви думаєте про те, що буде далі, коли ми говоримо про задній привід, то це просто Q6. Для менших і більших батарей ми могли б подумати про суфікс після «6» - наприклад, «Performance». А так нам більше не потрібні цифри, тому ми їх не показуватимемо».

Хоча підтверджено, що наступні моделі електромобілів відмовляться від стратегії нумерації, система також буде прибрана з кришок багажників автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння - хоча всередині компанії все ще обговорюється, чи зникне вона також і зі сторінок конфігурації.

Система нумерації Audi була розроблена для того, щоб розділити силові агрегати відповідно до їхньої потужності, але непослідовне групування - і, здавалося б, довільний вибір самих номерів - зробило систему заплутаною для багатьох людей. Наприклад, «30» - це автомобілі потужністю від 109 до 128 к.с., а «45» - від 226 до 248 к.с.

Джерело: Auto Express

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація