Автобусний завод із Росії подав до суду на команду NBA

Автобусний завод із Росії подав до суду на команду NBA

17 липня 2022
0

Курганський автобусний завод, що входить до складу Групи ГАЗ, направив заяву до суду з інтелектуальних прав з вимогою позбавити Національну баскетбольну асоціацію США (NBA) права використовувати у Росії бренд команди Клівленд Кавальєрс. Підприємство не може зареєструвати свій товарний знак KAVZ через те, що абревіатура американської команди пишеться CAVS. Незважаючи на те, що представники NBA зареєстрували торгове ім'я ще у 1995 році, співробітники заводу наполягають на «достроковому припиненні правової охорони товарного знаку Роспатентом».

Курганський автобусний завод вперше звернувся до Роспатенту з метою реєстрації товарного знаку KAVZ у 2016 році. Під брендом підприємство збиралося випускати іграшки та інші подібні товари. Однак відомство відмовило заводу в реєстрації, тому що на цей вид товарів уже зареєстровано схожий знак з однаковою кількістю складів та звуків, а також із таким самим поєднанням літер.

У 2018 році підприємство подало позов до суду з інтелектуальних прав з вимогою визнати рішення Роспатенту незаконним та скасувати його. Тоді автозавод програв справу у всіх інстанціях. Тепер компанія подала новий позов до NBA. Однак через те, що завод не надав низку необхідних документів, справу почнуть розглядати після 10 серпня цього року.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація