Автогаз додав до ціни 41 копійку

Автогаз додав до ціни 41 копійку

27 серпня 2024
0

За тиждень із 19 по 26 серпня середня вартість скрапленого газу зросла на 41 коп./л - до 28,64 грн/л. Про це свідчить моніторинг Консалтингової групи «А-95».

Перший крок зробили преміум-мережі ОККО й WOG, збільшивши вартість на 50 коп./л, до 29,99 грн/л. Слідом за ними - у середньому на 20-74 коп./л - зросла вартість й у більшості мереж середнього і нижнього цінових діапазонів.

Найбільше - на 1,50 грн/л - здорожчав газ у мережі Amic у Київській області, найменше - на 10 коп./л - на станціях VST в Одеській області.

За тиждень (станом на 26 серпня) різниця між цінами на ресурс у маркетмейкерів і дискаунтерів зросла на 15 коп./л і становить 2,86 грн/л.

Як повідомляв enkorr, 22 серпня після появи новини про відхилення постанов щодо блокування нових ставок акцизів із 1 вересня ціни на LPG на аукціоні, а потім у гурті й на АЗК почали зростати.

За прогнозами трейдерів, така динаміка збережеться, поки ціни не досягнуть 32-33 грн/л.

«За новими акцизними ставками податок на газ зросте на більше, ніж на 5 грн/л. Можливо, якусь частину нівелюють трохи дешевші залишки», - зазначили в одній із мереж.

В іншій додали, що поки залишки - це єдиний стримувальний чинник, бо «маржа не на тому рівні, щоб за допомогою неї тримати ціну на стелі».

Наразі різниця між гуртовою і роздрібною вартістю газу становить 4,23 грн/л. У середньому за серпень цей показник становив 4,01 грн/л і на цю мить - найнижчий за цей рік.

Зараз ринок очікує на підписання президентом законопроєкту №11256-2 про нові акцизні ставки на пальне.

«Найімовірніше, одразу після підписання у мережах буде нова хвиля здорожчання газу», - зазначили в одній із великих паливних мереж.

Джерело: enkorr
Фото: ОККО

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація