Автомобілі Tesla спричинили смерть майже 400 людей

Автомобілі Tesla спричинили смерть майже 400 людей

18 липня 2023
0

Інциденти, пов'язані з електромобілями Tesla, спричинили смерть практично 400 осіб. Про це повідомляє Business Insider, яке посилається на дані Tesla Deaths.

Загалом було зафіксовано 393 випадки смертей. Проте більшість з них сталися через наїзди та водіння у нетверезому стані, що є проблемою, яка не обмежується лише автомобілями Tesla.

Загибель 95 з 393 людей пов'язана із займанням електромобілів або некоректною роботою системи допомоги водієві. Зокрема, 35 смертей сталися під час використання Tesla Autopilot, що становить приблизно 1/11 від загальної кількості.

У 2016 році сталася перша смертельна ДТП, коли Model S зіткнулася з вантажівкою з причепом. Через три роки електромобіль зіткнувся з машиною пожежної служби, а рік потому збив людину, яка стояла поруч з вантажівкою.

Важливо відзначити, що кількість ДТП з участю Tesla Autopilot значно зросла останніми роками. Зокрема, з початку 2022 року загинуло 18 з 35 осіб у таких аваріях. Це пов'язано з розширенням доступності функції Full Self-Drive. У 2021 році цим користувалися близько 12 000 власників автомобілів, а до кінця 2022 року їхня кількість збільшилася більш ніж у 30 разів.

У останньому кварталі 2022 року електромобілі Tesla потрапляли в аварії в середньому 0,2 раза на 1 мільйон миль з використанням автопілота, що приблизно втричі частіше, ніж без нього. У США середня кількість аварій становить половину аварій на 1 мільйон миль.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація