Автомобілі Toyota отримали функціонал для «забудькуватих» водіїв

Автомобілі Toyota отримали функціонал для «забудькуватих» водіїв

18 вересня 2024
0

Toyota розширила функціонал своїх автомобілів. Першим нову технологію отримав мінівен Sienna, який оновили до моделі 2025 року. Йдеться про функцію, яка базується на радарі та адресована «забудькуватим» водіям. Вона нагадає про пасажирів на задніх сидіннях, а саме дітей, яких залишили в автомобілі.

Система, після того як будуть заблоковані двері, проведе контроль і, виявивши дітей, увімкне аварійний сигнал, а замки дверей почнуть видавати різні звукові сигнали. Якщо після цього не буде жодної реакції, то система надішле смс-повідомлення на телефон власника авто, якщо двері після цього не відчиняться протягом двох хвилин, то зробить дзвінок.

Нова система повідомить водія про наявність пасажирів у салоні навіть якщо він зупиниться і залишить двері незамкненими, а сам відійде на велику відстань від машини. У цій ситуації вона буде поблажливішою і почне відправляти смс-повідомлення тільки через 10 хвилин простою. У Toyota заявили, що все це зроблено для того, щоб уникнути смертей у спекотну пору року, коли достатньо і короткого часу перебування в замкненій машині, щоб у дітей почався перегрів.

Зазначається, що контролює наявність пасажирів у салоні авто 60-гігагерцовий радар. Він встановлений на стелі та здатен контролювати другий і третій ряд сидінь. Також в оснащення оновленої Sienna увійде 12,3-дюймова цифрова приладова панель, а в топових комплектаціях моделі з'явиться пилосос і холодильник. Ще поліпшили оздоблення салону.

Джерело: Авто Центр
Фото: Toyota

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація