Автомобільний бренд Saoutchik повертається на автомобільний Олімп

Автомобільний бренд Saoutchik повертається на автомобільний Олімп

23 вересня 2024
0

Нідерландське дизайнерське ательє Ugur Sahin Designed анонсувало повернення легендарного імені Saoutchik у вигляді стильного родстера на базі Mercedes-Benz. Тизер Saoutchik 300 GTC з'явився на офіційній сторінці компанії і в соцмережах.

Ательє відродженого бренду Carossiers Saoutchik розташовуватиметься в Хіпполітусхуфі, Нідерланди. Проект є спільним дітищем дизайнера Угура Сахіна і німецької тюнінгової компанії Pogea Racing GmbH. Як ілюстрація використовується фрагмент одного зі знаменитих творінь Якова Савчика - Mercedes-Benz 680S Torpedo Roadster 1927 року, а друга частина машини відкриває широке поле для фантазій на тему спорткара в стилістиці Mercedes-Benz 300 SL 1954 року. Дві вихлопні труби підтверджують, що це буде автомобіль із двигуном внутрішнього згоряння. Тканинний складний дах, довгий капот і вузьке лобове скло завершують деталі дизайну новинки.

Нагадаємо, що Яків Савчик був одним із найвідоміших автомобільних дизайнерів першої половини ХХ століття. Його ательє в передмісті Парижа створювало найкращі зразки елегантних і розкішних кузовів провідних автомобільних брендів того часу. Ательє Saoutchik здобуло популярність завдяки своїм сміливим, екстравагантним проектам. Після Другої світової війни відсутність попиту на предмети розкоші і складна економічна ситуація призвели до банкрутства компанії в 1955 році, всього за два роки до смерті її засновника.

Анонс у соціальних мережах описує Saoutchik як «синонім розкоші, інновацій та ексклюзивності». Нова компанія обіцяє шанувати цю спадщину, прагнучи повернути бренд у «пантеон автомобілів класу люкс». Чи виправдає він свої амбіції, покаже час.

Джерело: Авто Центр
Фото: Saoutchik

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація