Автомобілі BMW працюватимуть на Android

Автомобілі BMW працюватимуть на Android

02 липня 2022
0

Компанія BMW наступного року інтегрує в деякі моделі операційну систему Android Automotive OS. На ній працюватимуть мультимедійні системи, але від базової OC на Linux ніхто поки не відмовляється. За словами представників виробника, одночасне використання двох програмних платформ дозволить індивідуально налаштовувати головні пристрої, причому всі вони підтримуватимуть оновлення «по повітрю».

Останні кілька років «мультимедійки» BMW працюють під управлінням фірмової ОС, заснованої на ядрі Linux. Дистрибутив створений за допомогою платформи Yocto, призначеної для розробки Linux систем під всілякі апаратні архітектури. Однак з березня 2023 німці почнуть впроваджувати нову версію OS 8, що працює під управлінням Android Automotive OS. Дві програмні платформи дозволять індивідуально налаштовувати інформаційно-розважальну систему та використовувати різні версії ОС для початкових та топових моделей.

На Android Automotive OS вже працюють головні пристрої Polestar 2, Renault Megane E-Tech Electric та GMC Hummer EV, а незабаром на цю платформу переведуть мультимедіа Honda CR-V.

Операційна система підтримує сервіси Google Maps, Google Play та Google Assistant - вони працюють без прив'язки до смартфону - і сумісна з інтерфейсами Android Auto та Apple CarPlay. Зрозуміло, функціональність системи можна розширювати за допомогою додатків і тут обмеженням буде лише фантазія розробників.

Які моделі залишаться на Linux, а які отримають Android Automotive OS, поки що невідомо. 

Джерело: BMW

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація