ЄІБ думає над тим, щоб профінансувати будівництво першого концесійного автобану в Україні

ЄІБ думає над тим, щоб профінансувати будівництво першого концесійного автобану в Україні

30 вересня 2022
0

Європейський інвестиційний банк розгляне можливість розгляне питання фінансування й завершення проекту автобану «Краковець - Львів» та розширення інфраструктури західного кордону України.

Про це домовилися прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та віце-президент ЄІБ Тереза Червінська під час зустрічі 29 вересня, повідомила пресслужба уряду.

«Україна розраховує, що ЄІБ виконуватиме одну з провідних ролей у масштабній повоєнній відбудові, відновленні економіки та інфраструктури нашої держави», - відзначив Шмигаль.

ЄІБ вже виділив 1,59 млрд євро для фінансової підтримки України. Перший транш надійшов Україні у вересні.

Другий транш у розмірі більш ніж 550 млн євро надійде за запитом уряду України найближчим часом.

Нагадаємо, в березні 2021 року держпідприємство «Укравтодор» підписало з компанією «Автомагістраль-Південь» меморандум щодо підготовки пропозиції про державно-приватне партнерство в рамках проекту будівництва та експлуатації автодороги «Рівно - Броди - Краковець» (за винятком ділянки північного обходу Львова). Його будівництво мало розпочатися у 2022 році.

Протяжність дороги орієнтовно складе близько 280 км, а час проходження маршруту зменшиться з 4:00 до 2,5 годин. Дорога розрахована на швидкість 130 км/год.

Джерело: delo.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація