Baidu представила безпілотне таксі

Baidu представила безпілотне таксі

22 липня 2022
0

Рік тому китайський інтернет-гігант Baidu оголосив про співпрацю з автовиробником BAIC у сфері створення роботизованих таксі для експлуатації у китайських мегаполісах. Партнери мали намір за три роки випустити близько тисячі електромобілів, кожен з яких коштував би $75 000. Цього тижня Baidu заявила, що зможе власними силами налагодити випуск більш доступного безпілотного таксі, а ціна поїздки для пасажира в перспективі знизиться вдвічі.

Як пояснює CNBC, модель Apollo RT6 китайська компанія Baidu розробила і збирається випускати самостійно, при цьому собівартість цього автоматичного таксомотора не перевищить $38 000. У другій половині наступного року ці таксі, яким з часом перестане бути необхідний водій навіть для страховки в непередбачених ситуаціях, почнуть працювати у містах Китаю. Компанія Baidu вже просунулась у питанні отримання дозволу влади на здійснення комерційних таксомоторних перевезень із використанням автоматичних транспортних засобів.

Поки китайські регулятори дозволяють експлуатацію таких машин із спостерігачем на передньому ряду сидінь, але вимога розміщувати його на сидінні водія вже скасована. У конструкції Apollo RT6 кермо зроблено знімним, тому у людини в салоні з часом зникне можливість чинити на машину будь-який керуючий вплив. Baidu збирається в майбутньому випустити близько 100 тисяч таких таксомоторів та поширити фірмовий сервіс безпілотних таксі Apollo Go на великі міста Китаю. Виключення водія з формули визначення витрат у сукупності з помірною вартістю самого таксомотора дозволить знизити вартість поїздки для пасажира вдвічі від нинішнього рівня. До 2025 року сервіс охопить 65 китайських міст, до кінця десятиліття їхня кількість збільшиться до сотні штук.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація