Baidu та Pony.ai перші в Китаї отримали  дозволи на надання послуг повністю безпілотних таксі

Baidu та Pony.ai перші в Китаї отримали дозволи на надання послуг повністю безпілотних таксі

29 квітня 2022
0

У Китаї видали перші дозволи на надання комерційних послуг безпілотних таксі на дорогах загального користування у Пекіні. Дозволи від головного офісу Пекінської демонстраційної зони автоматизованого водіння високого рівня (BJHAD) отримали технологічний гігант Baidu та розробник безпілотних автомобілів Pony.ai.

На сьогоднішній день багато міст у Китаї видали багатьом компаніям дозволи на тестування безпілотних автомобілів без присутності оператора безпеки на місці водія, але це перший випадок, коли компаніям дозволено надавати послуги з перевезення пасажирів з використанням повністю автономного транспорту. Проте присутність у салоні оператора безпеки на передньому пасажирському сидінні є обов'язковою умовою.

Послуги безпілотних таксі дозволено надавати в демонстраційній зоні, що охоплює 60 квадратних кілометрів ділових та житлових районів, де мешкає близько 300 тис. осіб, з більш ніж 600 пунктами посадки та висадки пасажирів сервісу роботаксі Baidu Apollo Go. Дозвіл, виданий головним офісом BJHAD, дозволяє Baidu використовувати ще 10 безпілотних автомобілів у Пекіні, які приєднаються до існуючого парку Baidu Apollo Go, що налічує у столиці Китаю близько 100 автомобілів. Починаючи з 28 квітня, мешканці району зможуть викликати безпілотне таксі у додатку Apollo Go з 10:00 до 16:00 щоденно.

У свою чергу, клієнти Pony.ai зможуть скористатися програмою стартапу PonyPilot+ для замовлення таксі з 9:00 до 17:00. За словами компанії, у цьому районі буде визначено сотні пунктів посадки та висадки. Спочатку в сервісі Pony.ai у зазначеній зоні будуть використовуватись 4 автономні машини з перспективою подальшого збільшення автопарку.

Baidu повідомила, що у разі успішної реалізації цього проекту вона розширить парк роботакси ще на 30 безпілотних автомобілів.

Джерело: internetua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація