BASF назвала найпопулярніші автомобільні кольори

BASF назвала найпопулярніші автомобільні кольори

30 березня 2024
0

Німецький хімічний концерн BASF опублікував рейтинг популярності автомобільних кольорів. Перша «трійка» залишилася незмінною - білий, чорний та серій. Зокрема, білими у 2023 році були 29% автомобілів на світовому ринку, сірими - 21%, чорними - 20%. У Європі на ці кольори припало 81% продажів нових автомобілів. Інші 19% - це хроматичні відтінки (червоний, синій, коричневий та інші).

Зазвичай білий колір є у стандартній лінійці кожної моделі. Але, як зазначили в BASF, з роками, він втрачає популярність, поступаючись чорному. Наприклад, у Європі з 2018 року домінує темно-сірий.

При цьому уподобання європейців різняться залежно від країни. Німці віддають превагу синьому (11%), іспанці та британці - червоному та помаранчевому (9%), французи - зеленому (6%). Але найчастіше автомобілі яскравих кольорів купують італійці - 30%.

Також уподобання автомобілістів залежать від категорії транспортного засобу. У Європі в кожному сегменті лідирує біло-сіро-чорна гама, а ось хроматичні кольори варіюються. Покупці компактних моделей обирають синій (12%), червоний (4%) та зелений (2%). Серед сіті-карів та невеликих міських кросоверів попит користуються червоні (8%) та сині (9%).

За прогнозами BASF, найближчими роками колірні переваги зміняться. Це пов'язано з тим, що виробники все частіше включають яскраві відтінки у стандартну гаму.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація