Батареї електромобілів BMW стануть автономнішими та значно дешевшими

Батареї електромобілів BMW стануть автономнішими та значно дешевшими

05 грудня 2022
1

Дослідницький центр BMW у Мюнхені розробляє тягові акумулятори шостого покоління. За попередніми розрахунками, вони виявляться на 50% дешевшими від тих, що нині випускаються. Водночас запас ходу на одній зарядці зросте на 30%, пише Carscoops.

Нові осередки змінять форму призми на циліндр. Це спростить складання всієї батареї та одночасно зробить її частиною силової структури кузова. Таке рішення збільшить жорсткість на кручення та дозволить економити на виробництві.

Ще однією перевагою має стати прискорений час заряджання. Запас енергії від 10 до 80% поповнюватиметься на 30% швидше, ніж зараз. При виробництві батарей та їхніх компонентів використовуватиметься більше відновлюваних джерел енергії.

Заощадження на вартості самого акумулятора досягнуть за рахунок іншого підходу до використання сировини. У катоді батареї нового покоління буде на 50% менше кобальту, в аноді - на 20% менше графіту. Частка нікелю та кремнію, навпаки, збільшена.

До речі, рік тому аналітики з'ясували, що за останнє десятиліття вартість тягових акумуляторів електромобілів знизилася майже вдесятеро. У 2010 році кожна кіловат-година коштувала приблизно 1200 доларів, у 2021-му вона обходилася в середньому в 132 долари.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Andriy86  

Чекаємо BMW ix з ціною Cherry Tigo.

-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація