«Батько автопілота» Tesla залишив компанію

«Батько автопілота» Tesla залишив компанію

14 липня 2022
0

Протягом понад п'яти років розробкою систем активної допомоги водієві Tesla займався уродженець Словаччини Андрій Карпатий (Andrej Karpathy), який усередині компанії швидко просувався кар'єрними сходами та досяг посади старшого директора з систем штучного інтелекту. У березні він узяв чотиримісячну відпустку, а тепер дав зрозуміти, що залишає компанію Tesla.

За словами Андрія, для нього було великим задоволенням допомагати Tesla наближатися до поставлених цілей протягом останніх п’яти років, і рішення рухатися іншим шляхом йому особисто далося не так просто. Команда, що працює над системою Autopilot, залишається виключно сильною, вона повинна зберегти наявні темпи прогресу, на думку керівника. Чим він займатиметься далі, Карпатий не уточнив, але висловив упевненість, що нова діяльність буде пов'язана із штучним інтелектом, платформами з відкритим вихідним кодом та освітою.

Нагадаємо, що Ілон Маск (Elon Musk) неодноразово переносив терміни випуску на ринок тієї версії програмного забезпечення FSD, яка дозволила б електромобілям Tesla пересуватися практично без втручання водія у всіляких дорожніх умовах, і актуальною датою реалізації подібних амбіцій є травень наступного року. Глава компанії також неодноразово зазначав, що останній етап удосконалення подібних технологій є не тільки найтрудоємнішим, а й непередбачуваним. Відхід керівника цього напряму з команди розробників, напевно, уповільнить прогрес у досягненні поставлених Tesla цілей.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація