Бельгія відправить Україні 3 тисячі тонн дорожньої солі

Бельгія відправить Україні 3 тисячі тонн дорожньої солі

21 січня 2023
0

Бельгія направить в Україну як гуманітарну допомогу 3 тисячі тонн солі для запобігання зледенінню доріг загального користування в зимових умовах. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ королівства.

«Дорожня сіль необхідна для того, щоб населення України залишалося мобільним, незважаючи на війну та несприятливі погодні умови цієї пори року. Загальна вартість цієї партії допомоги складає 600 тисяч євро, включно з транспортними витратами», - сказано в ньому.

Саму сіль надасть Фламандське агентство доріг та дорожнього руху, а федеральна влада забезпечить координацію логістики на європейському рівні та транспортування вантажу через механізм B-FAST.

Наприкінці листопада в Україну вже було відправлено п'ять вантажівок із першими 125 тоннами солі. З початку січня до початку березня щотижня вирушатимуть по десять вантажівок. Таким чином, в Україну буде доставлено щонайменше 110-115 вантажівок солі.

«Так наша країна відповідає на запит про допомогу, направлений Україною через Європейський механізм цивільного захисту (MEPC) у зв'язку з військовим вторгненням Росії в Україну, яке націлене на основну громадянську інфраструктуру. Користуючись нагодою, Бельгія ще раз висловлює свою повну солідарність з українським народом, який стикається із суворими реаліями війни та зими», - йдеться у повідомленні.

Джерело: delo.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація