Bentley відзначила 70-річчя моделі R-Type Continental

Bentley відзначила 70-річчя моделі R-Type Continental

30 травня 2022
0

Британська компанія Bentley відзначає 70-річний ювілей одного з найелегантніших автомобілів марки - R-Type Continental. Загалом у першому поколінні було виготовлено 208 екземплярів моделі та сьогодні вона є бажаним предметом для колекціонерів.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Bentley святкує 70 років з моменту початку виробництва R-Type Continental - одного з найзнаменитіших автомобілів у 103-річній історії компанії та першого Bentley, який отримав ім'я Continental.

Побачити цю модель у 1950-х роках було так само складно, як і сьогодні, адже компанія виготовила лише 208 автомобілів цієї моделі. Елегантне купе є джерелом натхнення для дизайнерів компанії, які створили нову генерацію моделі у 2003 році, і продовжують черпати ідеї у його стилістиці.

Перший прототип R-Type Continental, відомий як Olga завдяки своєму реєстраційному номеру OLG490, був побудований в серпні 1951 року, а серійне виробництво купе почалося у травні 1952 року. На той момент це був найшвидший чотиримісний автомобіль у світі. Крім того, новинка виділялася значною ціною - 6928 фунтів стерлінгів. Це майже вчетверо перевищувало вартість звичайного будинку у Великій Британії.

Купе було створено з урахуванням седана R-Type. Від нього новинка успадкувала рядний 6-циліндровий двигун об'ємом 4566 см3, який форсували зі 140 до 153 к.с. Крім того, у трансмісії було збільшено передавальне число. Прототип купе на гоночній трасі у Монтлері показав середню швидкість 191 км/год.

Щоб максимально знизити вагу автомобіля, у кузовному ательє HJ Mulliner, яке займалося будівництвом купе, активно використовували алюмінієві елементи. Зокрема, з нього були виготовлені рамки дверей та лобового скла, задні ліхтарі, каркас сидінь та бампера. Крім того, на автомобілі встановили швидкісні шини Dunlop Medium Distance Track.

Перший серійний екземпляр вирушив до покупця у червні 1952 року, а остання машина побачила світ у 1955 році. З 208 екземплярів R-Type Continental 193 мали кузови HJ Mulliner. Інші були створені майстрами ательє Park Ward (4 кабріолети та 2 купе), Franay (5), Graber (3) та Farina.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація