Bentley відновили випуск прославленої моделі 30-х років

Bentley відновили випуск прославленої моделі 30-х років

13 липня 2023
0

Bentley відновили випуск легендарної моделі Speed Six 1930 року. Перший екземпляр уже готовий і буде продемонстрований публіці на Фестивалі швидкості в британському Гудвуді. Про це повідомляється на офіційному сайті Bentley.

Знаменитий Bentley Speed Six відтворили до найменших деталей. Як прототип виступив кабріолет, який виграв у 1930 році перегони «24 години Ле-Мана», - його розібрали на запчастини та створили тривимірну модель машини.

Для більшої автентичності новий Bentley Speed Six Continuation Series (саме так назвали модель) збирають вручну з використанням технологій 30-х років. Авто сягає 5 м завдовжки при колісній базі 3,3 м і важить 2,2 тонни. Салон оздоблений дорогими шкірою і деревом.

Під капотом встановлено карбюраторну рядну шістку об'ємом 6,5 л і потужністю 205 к. с. Із 4-ступінчастою механічною КПП спорткар може розвинути 200 км/год. За сповільнення відповідають барабанні гальма.

Загалом випустять лише 12 Bentley Speed Six Continuation Series. Вони вже розкуплені, попри ціну 1,85 млн доларів, адже оригінальне авто ще дорожче. Загалом випустили 182 Speed Six, і вони дуже цінуються колекціонерами.

Подібні сучасні копії знаменитих моделей - не рідкість у наші дні. Раніше Bentley відродили модель Blower 1929 року, а Jaguar повернув у виробництво знаковий спорткар C-Type.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація