Більше за 34 грн/л: ціни на LPG продовжили зростання

Більше за 34 грн/л: ціни на LPG продовжили зростання

15 жовтня 2024
0

Протягом тижня, з 7 по 14 жовтня, вартість скрапленого газу у роздробі зросла на 43 коп./л, до 34,17 грн/л. Про це свідчить моніторинг Консалтингової групи «А-95».

За тиждень найбільше зросла вартість газу у мережі KLO, додавши 1,25 грн/л, до 35,79 грн/л. На 1 грн/л після вихідних здорожчав ресурс на заправних комплексах ОККО й WOG, до 35,99 грн/л.

Найменше - у середньому на 7 коп./л, до 32,59 грн/л - збільшилася ціна на газ у мережі Motto через підняття вартості ресурсу тільки в Одеській області на 50 коп./л.

В інших операторів ціни зросли на 10-82 коп./л.

У дискаунт-мережах вартість цього виду пального у більшості областей залишилися без змін. Тому станом на 14 жовтня різниця між ними і преміальними за тиждень у середньому зросла на 57 коп./л, до 3,47 грн/л.

Минулого тижня здорожчання газу сповільнилося, особливо це було відчутно у другій половині тижня. Але суттєве зростання цін у закордонних постачальників призвело до нового сплеску.

«Минулого тижня ми не переглядали своїх цін, але найближчим часом плануємо зростання. На скільки - поки сказати важко. Вхідні ціни вказують на збільшення більше ніж на 50 коп./л, але є ринок», - зазначили в одній із мереж центрального регіону.

«Зараз закупівельні ціни ростуть на всіх напрямках. На півдні, який був за ціною найвигіднішим напрямком, вартість газу за тиждень зросла до $785/т. У Києві це десь близько 58 000 грн/т (31,32 грн/л - ek). Минулого тижня рахувалося близько 56 000 грн/т (30,24 грн/л)», - розповіли в іншій мережі.

«Сьогодні (14 жовтня - ek) ціни підняли у преміальних. Упродовж тижня почнуть підтягуватися ті, хто ще не підтягнувся», - зауважив один із респондентів.

Щодо проливів, то тут ситуація майже незмінна.

«Реалізація продовжує коливатися у межах +/-1-2%. Це не суттєво», - зазначив один з операторів.

Інший розповів, що в середині тижня було невелике покращення, але погіршення погодних умов сприяло зниженню показників.

Джерело: enkorr
Фото: ОККО

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація