Біля Чернігова будують унікальний міст

Біля Чернігова будують унікальний міст

29 січня 2024
0

Продовжується будівництво нового мосту через Десну неподалік Чернігова. Він замінить стару конструкцію, яку росіяни розбомбили вночі 23 березня 2022 року. На той щас це було єдине автомобільне сполучення зі столицею.

Про хід робіт на новому мосту відзвітувала Державна агенція відновлення та розвитку інфраструктури. Як повідомляється, він будується за унікальним проєктом, аналогів якому в Україні немає.

Наразі будівельники зводять другу гілку металевої прогонової конструкції. Для цього використовується аванбек - консольна конструкція тимчасового типу, що застосовується при встановленні прогонових будов мостів методом поздовжньої насувки.

Паралельно працівники готуються до заливання бетонної частини мосту та облаштовують земляне полотно під'їзних колій.

Новий міст на 56 метрів довший за старий - 628 метрів. Це буде найдовший міст через Десну та найдовша в Україні суцільна монолітна прогонова конструкція із пост-напруженого бетону. Завершити будівництво планують до кінця 2024 року.

Проєктом передбачено чотири смуги для руху транспорту, проїзди для маломобільних груп населення, велодоріжки, пішохідна зона, тротуар та підземний пішохідний перехід.

Джерело: Авто Центр
Фото: Mustafa Nayyem

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація