Бійці ГУР отримали унікальний мікроавтобус

Бійці ГУР отримали унікальний мікроавтобус

22 лютого 2024
0

Днями Головне управління розвідки (ГУР) поповнилося унікальним повнопривідним мікроавтобусом Torsus Terrastorm, оснащеним безпілотним розвідувальним комплексом PD-2.

Таку потрібну сьогодні машину передав благодійний фонд «Повернись живим», який зібрав на її придбання 29,9 млн. грн. У комплекс входять два безпілотні апарати, системи живлення, зв'язку та управління.

За допомогою PD-2 наші розвідники зможуть набагато ефективніше витісняти російських окупантів із Чорного моря.

Зазначимо, що на рахунку бійців ГУР - успішно проведені операції зі звільнення нафтових платформ та ліквідації ракетного катера «Івановець» та великого десантного корабля «Цезар Куніков».

Мікроавтобус підвищеної прохідності Torsus Terrastorm виготовлений у Чехії компанією з українським корінням. В його основу покладено повнопривідний фургон Volkswagen Crafter 4MOTION.

Машина отримала посилену підвіску, а передній міст наразі розрахований на навантаження до 2100 кг. Двигун, коробка і задній диференціал, що блокується, мають сталевий захист знизу. Машина отримала збільшені кути в'їзду та з'їзду, кліренс у 290 мм та позашляхову резину.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація