Більшість українських АЗС завищують ціни

Більшість українських АЗС завищують ціни

30 серпня 2022
5

Більшість українських АЗС продовжують завищувати ціни. Про це йдеться у нових доповідях Державної служби України з питань безпеки продуктів харчування та захисту споживачів.

Так, на Одещині фахівці Головного управління Держпродспоживслужби провели 75 позапланових перевірок АЗС. Виявилося, що понад 50 із них завищували ціни на паливо. Зокрема, на цих заправках бензин та дизельне паливо продавали за цінами, що підвищували більш ніж на 5% без обов'язкового у цьому випадку декларування.

У свою чергу, у Чернівецькій області позапланово перевірили 27 АЗС. Майже 80% із них працювали з порушеннями, у тому числі з необґрунтованим завищенням цін.

Тим часом, раніше повідомлялося, що фахівці Держпродспоживслужби позапланово перевірили по всій Україні 690 автозаправок. У 75% випадках було виявлено порушення. Найчастіше це завищення граничного рівня торгової націнки та недекларування роздрібних цін на пальне, коли підвищення становить понад 5%.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
avtoman  

Заправляюсь на Авіас ціною та якістю задоволений.

+1ВІДПОВІСТИ  
sAnsic  

avtoman, не знаю з якого ви міста, але щодо якості Ви мабуть перебільшуєте. Звісно може в Києві та великих містах якість більш0-менш, а от в невеликих (особливо наближених до зон бойойвих дій) якості взагалі немає. Як кажуть - їде і то добре. Паливні насоси як витягуєш, то аж челюсть відпадає від побаченого

+1ВІДПОВІСТИ  
avtoman  

sAnsic, Ви щось попутали Авіас це не Восток газ отам де якість храмае.

ВІДПОВІСТИ  
avtoman  

Як раз мешкаю в 70 км от зони бойових дій на Донетчині.

ВІДПОВІСТИ  
Ser Gio  

Поки Кременчук працював, то Авіас і УкрНафта були дуже хорошої якості. Окко, Вог і Шелл звідти ж брали бензин. Зараз у них хз яке походження пального, запах від нього дуже дивний, в чеку пише, що пальне Євро-4.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація