Близько 20 шляхопроводів столиці потребують капітального ремонту

Близько 20 шляхопроводів столиці потребують капітального ремонту

07 липня 2023
0

До кінця року дорожники завершать роботу із заміни аварійного Дегтярівського шляхопроводу. Проте в черзі на ремонт «стоять» інші шляхово-транспортні споруди. Про це в інтерв'ю «Вечірньому Києву» розповів генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Федоренко.

За його словами той таки Дегтярівський шляхопровід збудували понад 50 років тому він і був в аварійному стані. Тепер його демонтують.

«Минулого року провели вкрай важливі роботи - зняли декілька аварійних крайніх балок. А в цьому році вже виконуємо головні роботи. Розбираємо повністю шляхопровід, влаштовуємо нові опори, зробимо нову прогонову будову й розширимо її. Облаштуємо всюди - на підходах, з'їздах-виїздах - велодоріжки, організуємо також пішохідний рух, влаштуємо нову трамвайну колію. Наше завдання - закінчити роботи по ремонту шляхопроводу й відновити рух трамваїв цього року», - розповів Олександр Федоренко.

За його словами, в наступному році Київавтодор планує повністю завершити роботи з облаштування всієї транспортної розв'язки, якщо буде безперебійне фінансування й не вплине воєнний стан.

На запитання скільки в місті шляхопроводів, що стоять в черзі на терміновий ремонт, Федоренко пояснив, що більшість шляхопроводів та мостів столиці споруджувалися у 50 - 70-ті роки минулого століття. Всього на балансі у Київавтодорі 175 мостів та шляхопроводів. Близько 20 з них потребують капітального ремонту.

«Я не можу сказати, що вони у жахливому стані. Але їх експлуатаційний ресурс вже вичерпується. Вони проєктувалися й будувалися під зовсім інші навантаження, наприклад, під вантажівки, що перевозять по 5 - 8 тонн, а не фури з 30 - 40 тоннами вантажу й безперервний потік транспорту. Так, в цих шляхопроводах є і дефекти в залізобетонних конструкціях», - розповів керівник Київавтодору.

Він пояснив, що корпорація систематично розробляє технічну документацію й виконує роботи з реконструкції шляхопроводів. Так у 2021 році зробили 8 мостів, у 2020 році - зробили 6 мостів. Зараз фахівці напрацьовують нові проєкти.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація