BMW будує в Угорщині найсучасніший завод у світі

BMW будує в Угорщині найсучасніший завод у світі

01 грудня 2022
1

BMW запустить власне виробництво батарей шостого покоління (Gen6), які з 2025 року використовуватимуть в електромобілях на платформі Neue Klasse. Складання «круглих акумуляторних елементів наступного покоління» налагодять на новому заводі iFactory у Дебрецені, Угорщина. Також на підприємстві виготовлятимуть електромобілі нового покоління.

Будівництво заводу площею 140 000 м2 розпочалося у травні 2022 року. Зі слів Мілана Недєльковича, члена правління BMW, відповідального за виробництво, це буде найсучасніший завод у світі, який встановить нові стандарти у автовиробництві. Інвестиції в проєкт становлять 2 мільярди євро.

Планується, що в перший повний рік роботи виробнича потужність iFactory досягне 150 000 одиниць. Зібрані в Угорщині акумулятори Gen6 інтегрують у нову платформу BMW Neue Klasse. Ця архітектура стане основою для всіх майбутніх моделей BMW 3 серії сьомого покоління. Першим її отримає електричний седан, для якого, імовірно, відродять ім'я BMW i3. Серійне виробництво моделі розпочнеться у 2025 році.

Батареї Gen6 вироблятимуть методом cell-to-pack (комірка-в-упаковку). Тоді як актуальне п'яте покоління (Gen5) випускається методом модульного складання. Циліндричні елементи діаметром 46 мм збиратимуться у пакети потужністю від 75 до 150 кВт.год. У седанах висота такого пакета складатиме 95 мм, у кросоверах - 120 мм.

Як заявляють у компанії, нова батарея має вирішальне значення для конкурентоспроможності електромобілів. Завдяки її використанню запас ходу та швидкість зарядки збільшаться на 30%. Тобто, нові блоки працюватимуть при напрузі до 800 В.

За деякими даними, постачальником нових елементів для батарей BMW стане CATL. Китайська компанія нещодавно оголосила про плани створення заводу з виробництва елементів у Дебрецені.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Andriy86  

Одне лише питання-навіщо будувати підприємство у мадяр? Цілком можливо, що їх попруть с ЄС. Невже не знайшлось в ЄС кращого місця для такого довгострокового проекту? Перше враження про них зформувалось, коли трохи, так би мовити, поспілкувався з ними під час прогулянки по музею концентраційного табору Майданек і пішов гуглити хто такі мадяри.

+4-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація