BMW дозволили використовувати у своїх машинах два різних автопілоти

BMW дозволили використовувати у своїх машинах два різних автопілоти

25 червня 2024
0

Нова BMW 7 Серії отримала просунутий автопілот. Система Personal Pilot працюватиме разом з асистентом руху магістралями Highway Assistant, причому в BMW заявляють, що схвалення на одночасне використання двох систем різного рівня автономності видано вперше в галузі. Обидві системи дають змогу прибирати руки з керма. А Personal Pilot до того ж не вимагає постійно дивитися на дорогу, тож водій зможе дивитися фільми або працювати.

З пакетом Personal Pilot L3, який увійшов до списку опцій седана 7 Серії, власникам стали доступні електронні помічники Highway Assistant і більш просунутий Personal Pilot. Набір асистентів коштує шість тисяч євро і поки що пропонуватиметься тільки в Німеччині.

Систему Highway Assistant можна використовувати на автомагістралях з конструктивним виділенням розділової лінії. Функція працює на швидкості до 130 км/год та завдяки активному помічнику Active Lane Change Assistant вміє автоматично змінювати смугу руху. Як і у випадку з Mercedes-Benz, дати сигнал до зміни смуги може і сам водій, причому для підтвердження маневру йому достатньо подивитися в бічне дзеркало.

Personal Pilot, своєю чергою, належить до систем Level 3. Він не вимагає постійно дивитися на дорогу, хоча людина має взяти керування на себе, якщо автопілот про це попросить. Користуватися функцією можна, наприклад, у в'ялому трафіку. Вона залишиться активною, поки машина не розженеться до 60 км/год, і весь цей час у водія буде повна свобода дій. Формально це те саме, що пропонує «мерседесівська» система Drive Pilot.

Джерело: Мотор
Фото: BMW

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація