BMW готує новий доступний електромобіль i1

BMW готує новий доступний електромобіль i1

19 жовтня 2023
0

BMW готує заміну своєму найдоступнішому електромобілю i3. Модель i1 буде побудована на новітній платформі Neue Klasse. Про це розповіли на сайті Automobilwoche.

BMW готує до виходу наступне покоління хетчбека 1 Series. Паралельно з цим ведеться розробка альтернативної моделі на електротязі.

Керівник відділу розвитку BMW Франк Вебер підтвердив, що бренд хоче заповнити прогалину, яку було залишено після припинення виробництва хетчбека i3. Наразі в автовиробника немає схожої електричної моделі, але в майбутньому це зміниться.

Цікаво те, що на відміну від нового покоління хетчбека 1 Series, електромобіль i1 може отримати задній привід, а не передній. Архітектура Neue Klasse підтримує різні компонування, завдяки чому виробник здатен запропонувати велику кількість модифікацій своїх електрокарів.

Очікується, що BMW i1 стане найдоступнішим електромобілем у модельному ряду бренду. При цьому новинка запропонує багате оснащення і передові технології.

Також розглядається створення зарядженої M-версії електромобіля. Вона може отримати два електромотори сумарною потужністю близько 350 к.с.

Вихід BMW i1 очікується приблизно у 2028 році. Поки автовиробник безпосередньо не розкрив жодних подробиць про новинку.

Джерело: Фокус
Фото: tedoradze.giorgi

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація