BMW готує одразу шість електромобілів Neue Klasse

BMW готує одразу шість електромобілів Neue Klasse

25 січня 2024
0

BMW має намір випустити шість електромобілів на базі своєї платформи Neue Klasse до кінця цього десятиліття.

В основі нової архітектури лежить модернізований акумуляторний блок, який є частиною конструкції кузова автомобіля, що зменшує як вагу, так і його вартість. Щоб збільшити щільність енергії, BMW також перейде з циліндричних елементів на призматичні.

У компанії заявляють, що система eDrive шостого покоління, яка дебютує в автомобілях Neue Klasse, складається з літій-іонної батареї, електродвигуна та інтелектуальної системи управління енергією. Вона повинна забезпечувати на 30% більший запас ходу та на 30% швидше заряджання, ніж попередні електромобілі бренду.

Зазначається, що майбутні електромобілі матимуть 800-вольтну архітектуру, а також будуть на 40% економічніші.

Першою моделлю, що базується на цій новій платформі, стане iX3 другого покоління. Очікується, що ця модель буде представлена наприкінці 2025 року та буде виготовлятись на заводі в Угорщині, а версія з подовженою колісною базою буде вироблятися та продаватися в Китаї. Наступного року BMW випустить електричний седан D-класу, який виготовлятиметься на заводі в Мюнхені, перш ніж виробництво згодом пошириться на Мексику та Китай.

Слідом за цими двома моделями буде випущений купеподібний седан під назвою iX4 та універсал, який, як очікується, з'явиться у 2027 році. Auto News зазначає, що шостою моделлю Neue Klasse стане компактний кросовер.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація