BMW готує версію M5 Touring для США

BMW готує версію M5 Touring для США

19 лютого 2024
0

Керівник дизайну BMW Домагой Дукек підтвердив The Car Guide, що автовиробник пропонуватиме новий універсал M5 Touring у Сполучених Штатах. Він з'явиться в 2025 році і буде стояти поруч з новим седаном M5.

Видання Motor1 звернулося до BMW North America, щоб підтвердити коментарі Dukec, але представник сказав лише, що подробиці про те, коли і де M5 Touring буде доступний, «будуть згодом».

Перед Різдвом BMW представила потужний універсал, приховавши дизайн з «довгим дахом» кольоровим обгортковим папером. Під капотом буде нова гібридна установка. 4,4-літровий V8 з подвійним турбонаддувом і електричним допоміжним двигуном, як стверджується, буде розвивати понад 700 кінських сил, що знаходиться десь між потужністю стандартного XM і XM Label.

Раніше цього місяця автовиробник представив нову 5 Cерію Touring, давши перший погляд на свіжий дизайн стилю кузова. Якби довелося вгадувати, більш гарячий M5, швидше за все, виділятиметься своєю агресивною передньою панеллю та формою вихлопних труб.

Історію створення M5 Touring можна простежити до початку успіху M3 Touring. В інтерв'ю італомовному журналу Quattroruote член правління BMW Френк Вебер сказав, що M3 з «довгим дахом» продано втричі більше, ніж очікувалося, що спонукало компанію до розробки більшого універсалу M5. Ми підозрюємо, що нещодавній успіх Audi з RS6 Avant у Північній Америці також мав якийсь вплив на це рішення.

Оскільки звичайні седан і універсал 5 Series вже представлені, варіанти M5 повинні з'явитися до кінця 2024 року, якщо BMW планує запустити їх в Америці в наступному році. Покупцям слід очікувати, що за нові версії M5 доведеться заплатити шестизначну суму.

Джерело: Motor1.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація