BMW готується виробляти електромобілі нового покоління

BMW готується виробляти електромобілі нового покоління

13 січня 2024
3

BMW повідомила, що найближчим часом інвестує 711 мільйонів доларів у модернізацію свого головного заводу в Мюнхені для виробництва виключно електромобілів до кінця 2027 року.

Мюнхенський завод BMW стане першим у існуючій виробничій мережі компанії, який буде переведено повністю на електричні автомобілі. Новий завод у Дебрецені, Угорщина, який наразі будується, також виготовлятиме лише електромобілі, а майбутні моделі Neue Klasse планують виготовити там у 2025 році.

Після завершення оновлення заводу в Мюнхені туди буде перенесено виробництво седана Neue Klasse, а також інші моделі нового покоління, які виготовлятимуться також на заводі BMW у Китаї з 2026 року та на заводі в Мексиці з 2027 року.

На відміну від своїх конкурентів, BMW не поставила власної цілі щодо припинення виробництва ДВЗ, тому їй, можливо, доведеться просто дотримуватися правил ЄС, які забороняють продаж бензинових і дизельних автомобілів з 2035 року. Тим не менш, автовиробник заявляє, що планує досягає мети щодо виробництва електромобілів. Цього року компанія планує продати півмільйона авто на електротязі.

Крім того, BMW вкладає багато грошей у свою концепцію Neue Klasse, яка, за її словами, обіцяє подолати технологічний розрив і наздогнати таких конкурентів, як Tesla. У вересні минулого року на автосалоні IAA Munich Mobility автовиробник представив свою концепцію Vision Neue Klasse, яку зараз тестує та доопрацьовує.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

No Mercy  

Буквально якихось років 10 тому, у 2012-2014-му, всі інвестували в інноваційні дизельні мотори) Що там на тепер з дизелями, як там інвестиції?)))

+2-17ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

No Mercy, випускаються спокійно, продаються непогано

+3-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Tymur_S, особливо після "дизельгейту" І щось не видно, щоб хтось інвестував у розвиток дизельних двигунів. Вони доживають останні роки, якщо вірити адептам електричок. А ще 10троків тому, це було майбутнє автопрому. Думаю, тенденція зрозуміла.

-13ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація