BMW офіційно презентувала нове покоління 5-Series

BMW офіційно презентувала нове покоління 5-Series

25 травня 2023
2

Відбулася онлайн-презентація седана BMW 5 Series нового покоління. Модель вперше отримала повністю електричну версію i5. Про це розповіли на сайті бренду.

Новий BMW 5 Series буде доступний у кількох модифікаціях. Топовою версією стане електромобіль BMW i5 M60 xDrive із запасом ходу до 516 км на одному заряді.

Нові BMW 5 Series та i5 отримали стильний дизайн з масивною решіткою радіатора спереду. З боків від неї розташовані вузькі фари.

Для седана буде доступне контурне підсвічування решітки радіатора BMW Iconic Glow. Вона автоматично вмикається під час запуску авто.

Ззаду встановлені широкі ліхтарі, розділені хромованою смугою. Вони мають L-подібну форму.

Також змінено силует нового BMW 5 Series. На задній стійці з'явилася цифра 5, а пропорції стали витягнутими.

Габарити BMW 5 Series 2024:

  • довжина - 5060 мм;
  • ширина - 1900 мм;
  • висота - 1515 мм;
  • колісна база - 2995 мм.

Для BMW 5 Series та i5 будуть доступні опціональні пакети екстер'єру M Sport та M Sport Package Pro. На вибір буде доступно безліч кольорів кузова, зокрема три особливі варіанти забарвлення BMW Individual.

Інтер'єр BMW 5 Series та i5 став набагато сучаснішим, ніж у моделі попереднього покоління. Усередині встановлено 14,9-дюймовий вигнутий інформаційно-розважальний дисплей, який об'єднаний з 12,3-дюймовою цифровою панеллю приладів.

У салоні з'явилося нове кермо з плоским дном. Кнопки керування тепер мають тактильну віддачу. Важіль перемикання передач замінено на селектор КПП на центральній консолі.

У стандартну комплектацію входять сидіння з розвиненою бічною підтримкою. Також на вибір доступні комфортніші сидіння з широким спектром різних електрорегулювань.

BMW 5 Series та i5 стали першими автомобілями бренду з повністю веганським інтер'єром. Оздоблення сидінь, панель приладів, дверні панелі та рульове колесо виконані з екологічних матеріалів.

Інформаційно-розважальна система працює на базі операційної системи BMW iDrive 8.5, як і флагманський седан BMW 7 Series. До списку оснащення увійшли підтримка мереж 5G, підтримка Anrdroid Auto та Apple CarPlay, а також просунутий асистент паркування.

Водій та пасажири тепер можуть грати у відеоігри прямо в інтер'єрі BMW 5 Series та i5. Для цього потрібно встановити на смартфон додаток, який перетворює пристрій на ігровий маніпулятор.

Електромобіль BMW i5 отримає одразу кілька версій. Топовою модифікацією стане заряджений BMW i5 M60 xDrive.

BMW i5 M60 xDrive оснащений двома електромоторами сумарною потужністю 601 к.с. і 820 Нм обертального моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає лише 3,8 секунди. Максимальна швидкість обмежена на позначці 230 км/год.

Запас ходу за циклом WLTP становить до 516 км на одному заряді. Проте підтримується швидке заряджання потужністю до 22 кВт. Поповнити заряд акумулятора з 10 до 80% можна приблизно за 30 хвилин.

BMW i5 M60 xDrive також отримав кілька режимів їзди. Вони не тільки впливають на роботу підвіски та електромоторів, але також впливають на звук, який видаватиме електромобіль під час їзди.

Для BMW 5 Series нового покоління будуть запропоновані нові бензинові та дизельні двигуни з «м'яким» гібридом. Всі силові установки включають 48-вольтовий стартер-генератор, який дозволяє знизити витрату палива.

У Європі спочатку буде доступна бензинова версія BMW 520i на 208 к.с., а також дизельні варіанти BMW 520d і BMW 520d xDrive на 197 к.с. Навесні 2024 модельний ряд поповнять нові модифікації з Plug-in гібридними силовими установками та версії з потужнішими двигунами.

Всі двигуни працюватимуть у парі з новою восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з двома зчепленнями. За словами BMW, це буде одна з найшвидших та найефективніших КПП на ринку.

Седан BMW 5 Series та електромобіль i5 надійдуть у продаж вже наприкінці 2023 року. Нове покоління моделі стане трохи дорожчим за поточну генерацію.

Ціни на моделі для європейського ринку поки що не розкриваються. Очікуються, що базова версія BMW 520i коштуватиме мінімум $55 000.

Вартість BMW 5 Series та i5:

  • BMW 530i - $58 895 (тільки для ринку США);
  • BMW 530i xDrive - $61 195 (тільки для ринку США);
  • BMW 540i xDrive - $65 895 (тільки для ринку США);
  • BMW i5 eDrive40 - $67 795;
  • BMW i5 M60 xDrive - $85 095.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Jura  

Корма, особливо дизайн фонарів щось непляше. Дизайн кросоверів у баварців кращий ніж нові i7, i5 седани.

+4ВІДПОВІСТИ  
BorisBorisych  

А хтось їздив із таким "телевізором", воно зручно взагалі?

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація