BMW оголосила про закінчення ери автомобілів з «механікою»

BMW оголосила про закінчення ери автомобілів з «механікою»

19 лютого 2024
11

Компанія BMW оголосила про закінчення ери автомобілів з «механікою». У розмові з італійським виданням Quattroruote член правління марки Франк Вебер відповів словом Finita на питання про майбутнє «емок» з механічною коробкою передач.

«Давайте будемо чесними, обсяги [продажів версій з «механікою»] стають дедалі меншими. Тому немає сенсу більше розвивати їх. Якщо вам потрібна BMW M «на ручці», краще брати її зараз», - сказав Франк Вебер.

BMW наводить статистику, що деякі покупці «емок» проїжджають по 25-30 тисяч кілометрів на рік, і вони не хочуть стояти в заторі, вручну перемикаючи передачі. На сьогодні версії з «механікою» є нішевими, і обсяги їх продажу не виправдовують інвестиції у цей напрямок. Через ускладнення систем допомоги водієві ADAS їх все важче продавати без автоматичної коробки передач.

Інтерв'ю Франка Вебера не означає, що з «механікою» буде покінчено вже цього року, але нових масових моделей з трьома педалями можна не чекати. У кращому випадку механічна коробка передач доживе до кінця виробничого циклу M2 у кузові G87: прогноз такий, що знімуть купе з конвеєра в середині 2029 року. Сімейство M3/M4 втратить «механіку» на рік або два раніше.

Вже зараз у Європі версії з «механікою» вимагають доплати: у Великій Британії надбавка становить 545 фунтів стерлінгів, у Німеччині - 500 євро. А ось у США механічна коробка передач - стандартне оснащення M2, і саме за океаном частка продажів трипедальних BMW М найвища.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Alec77  

Як не дивно, але амерікоси оказалісь розумнішими ніж европейці і кроще розуміють переваги "механіки".

-3ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Alec77, ну, машину відчуваєш краще на механіці, але в повсякденному житті вона втомлює.

+2-16ВІДПОВІСТИ  
MP  

No Mercy, та пі...дєц як втомлює)) а пальчиками по смартфону тицяти не втомлює? )) як не рухатись зовсім то і жирком заплисти можна

+3-2ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 8

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація