BMW почне продавати авто, які змінюють колір

BMW почне продавати авто, які змінюють колір

03 вересня 2024
7

BMW активно розробляє інновації в галузі автомобільних покриттів, прагнучи зробити їх більш унікальними і такими, що виходять за рамки стандартних колірних рішень.

У 2019 році компанія представила X6 з покриттям Vantablack VBx2, що поглинає майже все світло, що зробило його найтемнішим автомобілем у світі.

У 2022 році BMW показала iX Flow, що використовує технологію E Ink, яка дає змогу змінювати колір автомобіля. Спочатку E Ink міг перемикатися лише між чорним, білим і відтінками сірого. У 2023 році BMW представила концепт i Vision Dee, який міг змінювати колір корпусу, пропонуючи 32 різних відтінки. Цього року BMW продовжила розвиток цієї технології, застосувавши її в моделі i5 Flow NOSTOKANA, натхненної Art Car, створеним Естер Махлангу в 1991 році.

Інженер BMW Стелла Кларк в інтерв'ю журналу Drive заявила, що автомобілі з E Ink можуть з'явитися на дорогах вже через 3-5 років. Вона підкреслила, що спочатку ця технологія буде дорогою і доступною лише на деяких ринках. Кларк також зазначила, що E Ink споживає мінімальну кількість енергії, яку можна порівняти з енергоспоживанням лампочки.

Переваги цієї технології виходять за рамки простого естетичного ефекту. Наприклад, у спекотний день власники зможуть зробити свої автомобілі білими, щоб знизити температуру в салоні. Також зміни кольору можуть допомогти водіям швидше знаходити свої машини на парковках або зробити автомобілі екстрених служб більш помітними. BMW планує впровадити цю технологію в масове виробництво до кінця десятиліття.

Джерело: NV.UA
Фото: BMW

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
O167  

Поліція у захваті.©

+2ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

а стосовно законів, як?? Ну типу у технічному паспорті повинен бути точний колір авто...тут як це??? усі 356 кольорів на які він може змінитися???? Це круто звичайно, але не дуже практично...чи як це сказати

ВІДПОВІСТИ  
поціновувач  

Tymur_S, всі всюди вже клали на закони, яскравий приклад - сайбертрак. Як таке лезо вбивці випустили на дороги

ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

поціновувач, ну до речі ні. Cybertrack я так бачу активно продається лише в США. До нас завозять через сірих дилерів. Знаю, що у Європі у авто не повинні мати гострі лінії, та кути...тому він там і не продається...ну що там далі, я хз. У США таких заборон наче нема, тому там спокійно катаються

+1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2
avtoman  

В техпаспорті буде зазначений колір хамеліон от і все.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація