BMW працює над зменшенням залежності від Китаю

BMW працює над зменшенням залежності від Китаю

28 жовтня 2023
0

BMW Group розширює власне акумуляторне виробництво, щоб зменшити залежність від Китаю. 26 жовтня на новій виробничій лінії в Парсдорфі виготовили невеликий зразок акумуляторного циліндричного елемента діаметром 46 мм та висотою 95 мм. Такі акумулятори використовуватимуть у моделях Neue Klasse з 2025 року. Вони дозволять збільшити запас ходу топових версій електромобілів нового покоління на 30%.

Нові циліндричні елементи BMW доступні довжиною 95 та 120 мм. Діаметр в обох випадках - 46 мм. Від призматичних елементів п'ятого покоління вони відрізняються вмістом нікелю. У круглих осередках шостого покоління воно вище на катодній стороні, тоді як вміст кобальту знижено. При цьому на анодній стороні збільшено вміст кремнію. В результаті об'ємна щільність енергії комірки збільшиться на 20%. Час поповнення батареї від 10 до 80% ємності скоротиться на 30%.

Центр з виробництва елементів (CMCC) у Парсдорфі - другий акумуляторний центр компанії. Ще один побудований у Мюнхені. Їхнє завдання - нарощування виробництва електроприводів BMW та розробка твердотільних акумуляторів (ASSB). У центрі в Парсдорфі площею 15 тисяч квадратних метрів працюють близько 80 співробітників. Загальний обсяг інвестицій у проєкт близько 170 мільйонів євро.

Окрім виробництва батарей CMCC займатиметься переробкою відходів власного виробництва та компонентів відпрацьованих батарей електромобілів. Подібні напрацювання має мюнхенський центр. Зокрема, його фахівці виготовили та випробували акумуляторні елементи, виготовлені зі 100% переробленого або вторинного катодного матеріалу. Довгостроковою метою BMW Group є повторне використання всієї сировини в високовольтних батареях, що переробляються.

Також компанія має намір скоротити викиди вуглекислого газу споживання ресурсів на виробництві, починаючи з ланцюжка постачання. Цільовий показник - скорочення викидів СО2 до 60% порівняно з нинішнім рівнем. Як зазначається, CMCC у Парсдорфі працюватиме без використання викопного палива. Вся енергія поставлятися від поновлюваних джерел. Для обігріву будівлі центру використовуватимуть регенеративне тепло, яке виробляється з використанням ґрунтових вод та повітряних теплових насосів.

Джерело: Авто Центр
Фото: BMW

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація