BMW показала перший за останні 25 років спортпрототип

BMW показала перший за останні 25 років спортпрототип

25 вересня 2022
0

У 2023 році в класі GTP чемпіонату IMSA WeatherTech SportsCar Championship дебютує новий гоночний BMW M Hybrid V8. Презентація автомобіля відбулася на спеціальному заході з музеєм Петерсена в Лос-Анджелесі.

Перед відвідувачами супергібрид з'явився у фінальному варіанті гоночної лівреї у трьох кольорах та з масивним логотипом «М», символом BMW Motorsport GmbH. 1 травня цього року М-підрозділу баварської марки виповнилося 50 років. З цього приводу протягом усього року дорожні автомобілі підрозділу отримуватимуть ювілейний логотип.

BMW M Hybrid V8 укомплектований новим двигуном Р66/3, побудованим на основі 4,0-літрового бензинового «атмосферника» Р66/1. Останній використовувався на BMW M4 DTM у сезонах 2017 та 2018 років. Новий агрегат відрізняється двома турбокомпресорами. За заявою виробника, віддача Р66/3 складає 640 к.с. та 650 Нм крутного моменту. Що стосується шасі та електричної складової, то вони на всіх автомобіля чемпіонату універсальні.

У чемпіонаті IMSA 2023 року візьмуть участь два супергібриди. До перемоги їх поведуть пілоти BMW M works Коннор де Філіппі, Філіп Енг, Аугусто Фарфус та Нік Йеллолі. На «24 годинах Дайтони» за кермом боліда опиниться гонщик IndyCar Колтон Херт. Перша гонка відбудеться у січні 2023 року.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація