BMW та Toyota розширюють партнерство у сфері водневих технологій

BMW та Toyota розширюють партнерство у сфері водневих технологій

29 серпня 2024
0

Обидві компанії співпрацюють у сфері виробництва водневих паливних компонентів з 2012 року. Розширена угода передбачає, що BMW отримає повний доступ до напрацювань Toyota.

Як повідомляє Carscoops, BMW планує випустити кілька водневих моделей до кінця десятиліття, оскільки зростання продажів електромобілів сповільнюється. Повідомляється, що німецький бренд планує розпочати виробництво водневого X5 у найближчі роки.

Наразі більшість автовиробників робить ставку на електромобілі та гібриди, тоді як Toyota та BMW одні з небагатьох, хто продовжує розвивати гібридні технології. Очікується, що нова угода про співпрацю буде укладена на початку вересня.

Інсайдери повідомляють, що в рамках співпраці Toyota постачатиме BMW більш важливі водневі компоненти, включаючи баки та системи паливних елементів. Водночас систему приводу BMW вироблятиме власними силами. У 2023 році BMW запустила пілотний парк водневих iX5.

Очікується, що тісна співпраця з Toyota дозволить німецькому автовиробнику значно знизити витрати на розробку серійної водневої версії кросовера. Окрім цього, передбачається, що партнерство між Toyota і BMW включатиме співпрацю в розробці та розгортанні вдосконаленої інфраструктури постачання водню по всій Європі. Деталі угоди будуть оголошені 5 вересня.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація