BMW відкличе майже 3500 електромобілів

BMW відкличе майже 3500 електромобілів

03 лютого 2023
0

Якщо зовсім недавно автовиробники працювали над тим, щоб зробити двигуни своїх машин тихішими, то компаніям, що випускають електромобілі, доводиться вирішувати проблеми протилежного характеру. Зокрема, BMW довелося оголосити відкликання деяких партій BMW i4 та iX 2022 та 2023 модельних років через несправність у системі генерації звуків, яка сповіщає переходи про наближення авто. Усього буде відкликано близько 3500 машин.

Федеральні стандарти дорожньої безпеки США вимагають, щоб електромобілі чи гібриди були зобов'язані видавати звуки, які попереджають пішоходів про наближення. Оскільки двигуни електромобілів працюють досить тихо, особливо на невеликих швидкостях (на великій швидкості зазвичай буде чути шум шин), автовиробники зазвичай використовують генератори звуків з метою забезпечення безпеки дорожнього руху. Для моделі i4 BMW навіть співпрацювала з відомим композитором Гансом Циммером для того, щоб створити звук, що нагадує роботу ДВЗ.

За даними Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA), проблема з машинами, що відкликаються в тому, що система генерації шуму в даних моделях BMW не завжди працює. Згідно з офіційними даними про відкликання, «контрольний модуль генератора штучних звуків може бути несправний і не зможе генерувати зовнішній звук для попередження пішоходів».

Зважаючи на все, ремонт цілком можливий за допомогою оновлення ПЗ, хоча несхоже, що BMW за аналогією з Tesla здатна провести всі необхідні процедури «по повітрю». У NHTSA зазначили, що оновлення софту здійснюватиметься безкоштовно, але машину до місця обслуговування доведеться доставляти самостійно. Повідомляється, що листи власникам електромобілів, які підлягають відкликанню, будуть надіслані до 17 березня.

Примітно, що на початку січня вже з'явилася новина про те, що BMW відкличе моделі i4, iX та i7 через збої програмного забезпечення, здатні викликати проблеми з електроживленням.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація