BMW відзначить 25-річчя кросовера X5 випуском спецверсії

BMW відзначить 25-річчя кросовера X5 випуском спецверсії

12 вересня 2024
0

Канадський підрозділ компанії BMW запропонує своїм клієнтам лімітовану версію кросовера X5, присвячену 25-річчю культової моделі E53 1999 року. Edition 25 Jahre буде виготовлена накладом 250 екземплярів.

Нагадаємо, що 1 вересня 1999 року з конвеєра заводу BMW в американському Спартанбурзі зійшов перший серійний Х5 першого покоління (E53). Відтоді модель пережила кілька інкарнацій і з 2018 року випускається в четвертій генерації. За чверть століття по всьому світу було реалізовано близько 3 млн кросоверів.

BMW X5 Edition 25 Jahre буде випущено в кількості 250 машин, які будуть реалізовані на канадському ринку. Новинка є «родичкою» X5 Silver Anniversary Edition для американського ринку, але має власні унікальні кольори та колісні диски.

Edition 25 Jahre створено на основі версії 2025 X5 xDrive40i, об'єднавши комплектації xLine та M Sport. Для оздоблення екстер'єру використані чорні акценти від M Sport, включно з окантовкою скла, накладками повітрозабірників, облицюванням радіатора та багажними рейлінгами. Від xLine s новинка отримала алюмінієві сріблясті вставки на боковинах і бамперах. Доповнюють стильний вигляд 21-дюймові диски Orbit Grey з Y-подібними спицями, що нагадують оригінальні 18-дюймові диски моделі першого покоління.

Для новинки підрозділ BMW Individual Manufaktur запропонував зі своєї палітри два виразні та насичені відтінки - темно-зелений Oxford Green II Metallic і синій Le Mans Blue Metallic, які нагадують кольори перших BMW X5 1999 року.

Версія в синьому кольорі Le Mans Blue Metallic отримала салон Silverstone Sensafin та оздоблення Poplar Grain Anthracite Brown Open-Pored, а варіант Oxford Green II Metallic поєднується з салоном Coffee Sensafin та оздобленням Fineline Stripe Brown High-Gloss.

Версія 25 Jahre оснащена пакетом xOffroad, що додає чотири режими водіння для складних ландшафтів (xSnow, xSand, xGravel і xRocks). Пакет також включає пневматичну підвіску всіх коліс, механічне блокування заднього диференціала, додатковий захист днища і спеціальний режим xOffroad View на інформаційно-розважальному дисплеї.

Багате стандартне оснащення включає функцію підігріву сидінь, підлокітників і рульового колеса, аудіосистему Harman-Kardon, систему допомоги під час паркування Professional ADAS і топову версію вигнутого цифрового екрана BMW з проекційним дисплеєм і навігацією доповненої реальності.

BMW X5 Edition 25 Jahre з'явиться у канадських дилерів у четвертому кварталі нинішнього року. Вартість новинки стартує з 102500 канадських доларів (еквівалент $75327).

Джерело: Авто Центр
Фото: BMW

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація