BMW, Volkswagen і Renault намагаються поступово скасувати заборону ДВЗ в Євросоюзі

BMW, Volkswagen і Renault намагаються поступово скасувати заборону ДВЗ в Євросоюзі

25 березня 2024
7

Останніми днями керівники BMW, Volkswagen і Renault виступили проти цільових показників викидів Європейського Союзу, стверджуючи, що правила поступової відмови від ДВЗ створюють занадто великий тиск на галузь при тому, що споживачі все одно не купують електромобілі досить швидко.

Раніше у ЄС зазначали, що планують ввести повну заборону бензинових і дизельних автомобілів у 2035 році та запровадити для автовиробників значні штрафи, якщо вони не дотримаються заданих термінів.

Відомо, що у 2025 році ЄС вимагатиме на 25% скоротити викиди від нових легкових автомобілів, які продаються в Європі, порівняно з показниками 2021 року. Невиконання нових правил каратиметься штрафом в розмірі 95 євро за кожен зареєстрований в ЄС транспортний засіб, щорічно помножений на кожен грам викидів CO2 на км, зо перевищить цільовий показник.

«Ми вважаємо, що всебічний перегляд законодавства ЄС щодо парку автомобілів з ДВЗ має важливе значення», - заявив генеральний директор BMW Олівер Зіпсе.

Минулого тижня генеральний директор Volkswagen Group Олівер Блуме також заявив, що немає сенсу в тому, що галузь повинна платити штрафи, якщо рамкові умови для нарощування електромобілів відсутні.

Своєю чергою, генеральний директор Renault Лука де Мео також закликав чиновників ЄС до перегляду норм викидів у відкритому листі.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Tymur_S  

та думаю не тіьки ці троє...гадаю, їх набагато більше

+2ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Tymur_S, ну, Мерседес теж раніше казав, що відмова від ДВЗ це хибний шлях. А ще раніше Тойота. І це тільки ті хто вже публічно виступає. Найбільші виробники в світі.

+3-13ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

No Mercy, ну знаю ще там Porsche шось подібне казали

+2ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 4

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація