BMW вивів на тести електричний позашляховик з індексом NA5

BMW вивів на тести електричний позашляховик з індексом NA5

05 лютого 2024
0

Продовжуються дорожні тести нового електричного кросовера BMW з індексом NA5. Він стане першим представником сімейства Neue Klasse та замінить у лінійці виробника актуальний iX3.

Замаскований прототип новинки помітили під час випробувань за низьких температур. Він поєднує у собі традиційні риси BMW та сучасні рішення. Електрокар отримав широкий капот, заглушку на місці решітки радіатора, звужену світлодіодну оптику і бампер з великим повітрозабірником. Дах похилий і на його кінці видно масивний спойлер.

Платформа Neue Klasse, на якій побудований новий кросовер, використовує електричну архітектуру на 800 В. Це дозволить компанії пропонувати новинку з одним та двома моторами потужністю до 600 к.с. Ще новинці обіцяно розроблені BMW батареї Gen6, в яких використовуються циліндричні елементи з високою щільністю енергії. Запас ходу на одному заряді до 800 км.

Очікується, що виробництво новинки налагодять на заводі BMW у Мюнхені (Німеччина) чи у Мексиці. Пізніше компанія планує представити версію iX3 з подовженою колісною базою. Нині ця модель відома під кодовою назвою NA6. Вона буде призначена для китайського ринку.

Джерело: Авто Центр
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація