BMW XM проходить фінальні тести

BMW XM проходить фінальні тести

26 червня 2022
0

Майбутній BMW XM - це не тільки перший гібрид М-підрозділу, а й перший самостійний автомобіль спортивного підрозділу марки після M1 70-х років, а також найпотужніший позашляховик у лінійці. У розпорядженні Motor1.com опинилися шпигунські фотографії прототипу серійної моделі, зроблені під час фінальних випробувань на Нюрбургрингу: на свіжих знімках на кузові автомобіля менше камуфляжу. Особливий акцент журналісти роблять на задній частині, а саме на розширених арках і виступаючих елементах задніх ліхтарів.

Раніше в BMW заявили, що серійний XM збереже «понад 90 відсотків дизайну концепту», представленого в грудні 2021 року, тому сюрпризів у зовнішності бути не повинно. Незважаючи на це попередні півроку прототип виїжджав на дороги в щільному камуфляжі, який не дозволяє розглянути особливості екстер'єру.

На нових шпигунських фотографіях плівки менше, ніж зазвичай, так що вже видно відмінності від шоу-кара. Наприклад, у серійного гібрида менш масивні «ніздрі» решітки радіатора і інша форма задніх ліхтарів - вони помітно виступають. Крім того, інакше виглядає передній бампер, проте його могли замаскувати додатковою накладкою. Разом з тим у прототипу та торішнього концепту однакове скління і, мабуть, та сама смуга вздовж підвіконної лінії.

Раніше повідомлялося, що до складу гібридної установки XM увійде новий двигун S68 - 4,4-літрова «вісімка» з двома турбокомпресорами у розвалі блоку, адаптована для роботи з електромотором. Разом з електродвигуном вона розвиває 650 кінських сил і 800 Нм моменту. Таким чином, серійний варіант виявиться потужнішим за X5 M Competition і X6 M Competition (625 сил і 750 Нм моменту). Що ж до версії Competition, то вона гібриду не передбачена, хоча «заряджений» варіант у нього буде, але, мабуть, його назвуть інакше.

Виробництво першого гібрида M-серії організують на заводі BMW у Спартанбурзі, штат Південна Кароліна. Виробництво розпочнеться до кінця нинішнього року, а старт продажів заплановано на весну 2023-го. За неофіційною інформацією, ціни на гібрид XM починаються від 130 тисяч доларів.

Джерело: Motor1.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація