Болід Формула Е повністю виготовили з електронних відходів

Болід Формула Е повністю виготовили з електронних відходів

04 серпня 2023
0

Компанія Envision Racing у співпраці з художником Ліамом Хопкінсом представила вражаюче творіння на Hankook London E-Prix. Унікальний повномасштабний гоночний автомобіль, що отримав назву «Формула E», повністю побудований з електронних відходів, таких як материнські плати, смартфони, ноутбуки та планшети.

Мета цього інноваційного проєкту - привернути увагу до зростаючої проблеми електронних відходів, яка часто залишається поза увагою суспільства. Команда, яка створила автомобіль, вірить, що, демонструючи потенціал викинутої електроніки, вони можуть підвищити обізнаність про нагальну потребу в належному управлінні та переробці електронних відходів.

Протягом 12 місяців Envision Racing та Ліам Хопкінс збирали несправні смартфони, ноутбуки, планшети, електронні сигарети та телевізійні приставки шляхом пожертв від приватних осіб та магазинів, а також ремонтних майстерень. Рама та внутрішні компоненти автомобіля були взяті з одного з попередніх автомобілів команди Envision Racing Formula E Team. Отримана модель повністю дистанційно керована і здатна нарізати кола на трасі.

Ліам Гопкінс висвітлив нагальну проблему, заявивши: «На жаль, сьогодні ми воліємо викидати та замінювати електроніку замість того, щоб ремонтувати та переробляти її, що призводить до глобальної кризи електронних відходів. Через дизайн і творчість ми хочемо показати проблему електронних відходів та її потенціал для прискорення створення циркулярної економіки».

Художник з гордістю представив свою роботу, повнорозмірний електричний гоночний автомобіль Recover-E, під час фінальної гонки 9-го сезону чемпіонату світу ABB Formula E 29 липня. Яскравий зовнішній вигляд автомобіля привернув значну увагу, забезпечивши донесення послання до широкої аудиторії.

За даними Всесвітнього економічного форуму, лише невелика частина з приблизно 50 мільйонів тонн електроніки, що викидається щороку, піддається переробці. Останній звіт Global E-Waste Monitor прогнозує, що до 2030 року ця цифра може зрости до приголомшливих 74,7 мільйона тонн. Очевидно, що криза електронних відходів не вщухає, а навпаки, набирає обертів із загрозливою швидкістю.

Такі проекти, як гоночний автомобіль «Формула Е», слугують ефективним засобом привернення уваги до цієї нагальної глобальної проблеми. Демонструючи потенціал електронних відходів, стає все більш очевидним, що для вирішення зростаючої проблеми електронних відходів та сприяння більш сталому майбутньому потрібні термінові дії.

Джерело: 24tv.ua
Фото: New Atlas

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація