Болід «Формули-1» кинув виклик найшвидшим суперкарам у світі на прямій

Болід «Формули-1» кинув виклик найшвидшим суперкарам у світі на прямій

08 серпня 2023
0

Блогери влаштували драг-рейсинг між болідом «Формули-1», Rimac Nevera та McMurtry Speirling. Перегони вийшли дуже видовищними. Відео опублікували на YouTube-каналі Carwow.

Сучасні суперкари стали настільки швидкими, що їх дедалі частіше порівнюють з болідами «Формули-1». Блогери вирішили з'ясувати, наскільки найшвидші електромобілі на планеті близькі до цього. Для перегонів обрали дорожнього рекордсмена Rimac Nevera і McMurtry Speirling, який дивує своєю динамікою розгону з місця.

Red Bull RB8 оснащений 2,4-літровим атмосферним двигуном V8 потужністю 800 к.с. Цей болід «Формули-1» важить лише 700 кг.

Rimac Nevera оснащений чотирма електромоторами сумарною потужністю 1914 к.с. Вага суперкара становить 2300 кг.

McMurtry Speirling оснащений двома електромоторами сумарною потужністю 1000 к.с. Трековий суперкар важить 1000 кг.

У першому заїзді з місця McMurtry Speirling спершу сильно відірвався від конкурентів. Проте Rimac Nevera встиг обігнати трековий суперкар прямо перед фінішем. Red Bull RB8 посів третє місце.

У другому заїзді з місця McMurtry Speirling уже зміг завоювати перемогу. Rimac Nevera посів друге місце, а болід Red Bull RB8 знову виявився останнім.

Третій заїзд з місця закріпив перемогу Rimac Nevera. McMurtry Speirling приїхав до фінішу другим, а Red Bull RB8 посів третє місце.

У заїзді з ходу Rimac Nevera впевнено відірвався від конкурентів. Цього разу Red Bull RB8 розташувався на другому місці, а McMurtry Speirling фінішував останнім.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація