Bolt позбавили ліцензії в Польщі. В компанії це заперечують

Bolt позбавили ліцензії в Польщі. В компанії це заперечують

08 квітня 2023
0

Популярний перевізник Bolt втратив ліцензію транспортного агента в Польщі. Компанія вже оскаржила це рішення, але її доля в цій країні поки невизначена.

Головний інспектор дорожнього транспорту позбавив Bolt ліцензії агента з перевезення пасажирів. Причин для такого рішення декілька. Одна з них - неправомірні дії перевізника, а точніше - доручення виконання транспортних перевезень фірмам та підприємцям, які не мали відповідних дозволів.

Рішення Генеральної інспекції автомобільного транспорту також є наслідком багатьох резонансних останнім часом випадків домагань до пасажирок, які користуються послугами не тільки Bolt, а й Uber. Це стало результатом відсутності належної перевірки співробітників у компаній.

Однак на цьому звинувачення на адресу перевізника не закінчуються. Bolt також звинувачують у тому, що він найняв водіїв на неповний робочий день, наприклад, 1/16, і фактично доручав їм працювати кілька годин на день. Список доповнюють звинувачення у некоректному виставленні рахунків у додатку.

Bolt не погоджується з оголошеним рішенням. Компанія вже подала на нього апеляцію, справа перебуває у другій інстанції. Рішення має бути прийняте протягом кількох днів.

Також транспортна компанія підстрахувалась на випадок, якщо анулювання ліцензії стане остаточним. Bolt як і раніше зможе надавати послуги, займаючись транспортним посередництвом через іншу компанію, яку він створив минулого літа. Це Bolt Ride sp. z o. o., яка працює паралельно з Bolt Services. Однак компанія офіційно не розкрила, чому була створена ця організація.

Заява Bolt стосовно діяльності компанії в Польщі:

«Діяльність Bolt у сфері перевезення пасажирів в Польщі здійснює Bolt Rides PL. Bolt Rides PL працює на основі дійсної ліцензії перевізника, виконує всі зобов’язання, що випливають з цього, ніколи її не втрачав і, наскільки нам відомо, проти неї не відкрито жодних судових справ. Як компанія Bolt, ми дотримуємося положень польського законодавства щодо перевезення людей, сплати податків, а також тих, законів, які запроваджує місцева адміністрація. Ми прозорі у своїх відносинах з державними установами як на центральному, так і на місцевому рівнях, активно консультуючись із нашими юристами та фахівцями із заходів безпеки. У відповідь на офіційні запити ми завжди надаємо необхідні документи та відповідаємо на запитання. Bolt вимагає та перевіряє, щоб усі організації, з якими він працює, мали дійсну ліцензію таксі.

Наразі ми єдина з найбільших райд-хейлінг платформ, яка, щоб реально підвищити безпеку переїздів, виключила зі співпраці всіх водіїв та підприємців, які не відповідають вимогам перевірки (понад 8000 водіїв). Наразі лише Bolt перевіряє велику кількість документів у водіїв. Водії, які надають послуги через додаток Bolt, повинні надати для верифікації: посвідчення особи, водійські права, довідку про несудимість, підтвердження про проходження медичного та психологічного тестування, посвідчення водія таксі, видане міською владою (у містах, де воно дійсне) та фотографію водія. Документи водіїв перевіряють експерти нашої команди у варшавському офісі або особисто в пункті обслуговування водіїв у Варшаві, де щотижня перевіряють в середньому 300 водіїв. По всій Польщі планується відкрити ще 27 таких пунктів.

Окрім перевірки документів, Bolt також проводить перевірку особи водія в реальному часі за допомогою штучного інтелекту. Під час входу на платформу водіїв у випадковому порядку просять зробити селфі та надіслати його для перевірки».

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація