Британська поліція розкритикувала електромобілі

Британська поліція розкритикувала електромобілі

13 липня 2022
0

Електромобілі не підходять для несення поліцейської служби. Такого висновку дійшли у відділку, де вже чверть автопарку займають «електрички».

Комісар поліції графства Глостершир, Велика Британія, Кріс Нельсон поскаржився на проблеми, які створюють у діяльності правоохоронців службові електромобілі. За його словами, машини на батарейній тязі дуже часто залишаються без енергії під час чергувань: це змушує шукати зарядну станцію або вимагати підмінний автомобіль, від чого суттєво страждає робота, пише The Telegraph.

Регіональний поліцейський підрозділ, де служить комісар, має найбільший парк електромобілів серед усіх поліцейських дільниць Великої Британії. Із 453 автомобілів - 21% електричні. Серед них 66 Nissan Leaf та 9 Nissan NV200.

На думку Кріса Нельсона, однією з причин підвищеної витрати заряду може низка додаткових енергоспоживачів - спецсигнали, рація, тощо.

Однак треба розуміти, що за параметрами запасу ходу та системи охолодження Nissan Leaf застарів. У міру інтенсивності використання батарея машини перегрівається та починає швидше втрачати зарядний потенціал. І це, судячи з усього, ще одна причина нарікань.

Кріс Нельсон повністю розуміє та підтримує рішення, спрямовані на підтримку сталого розвитку та збереження клімату, але пріоритетом номер один для поліцейських є боротьба зі злочинністю, і сучасні електрокари для цих цілей не дуже підходять. Їх він назвав «не настільки просунутими, як хотілося б», і заразом висловив побоювання «рухатися цим шляхом далі».

Коментарі комісара тим більше цікаві, що з 2030 року у Великій Британії заборонять продаж бензинових та дизельних автомобілів. Не виключено, що для поліцейських зроблять виняток, хоча нам більше бачаться спроби пересадити їх на більш автономні та досконалі електромобілі.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація